Ukkosmyrsky katkoi sähköjä – korjaustyöt jatkuvat

Tiedote to 18.8.2022 klo 10.00

Eilen 17.8. ollut raju ukkosmyrsky aiheutti laajasti sähkökatkoja verkkoalueellamme. Tällä hetkellä sähköttömiä talouksia on vielä arviolta 130 ja korjaustyöt jatkuvat keskeytyksettä.

Ukkosmyrskyn yhteydessä tapahtunut syöksyvirtaus vaikutti verkkoomme Lavian Karhijärven pohjoispuolelta aina Kankaanpään keskustaan saakka. Sähköverkolle tästä aiheutui tuhoa erityisesti Lavian Aluskylän seutukunnalle, ja siitä pohjoiseen päin. Katkoksia ukkosesta on ollut myös muun muassa Lassilan Rudanmaassa ja Kauhajoen Kauhajärvellä.

Lavian ja Suodenniemen sähköasemia syöttävä Carunan 110 kV verkko oli sähköttömänä 17.8. klo 15.40 – 22.50. Sähköjä palautettiin Lavian ja Suodenniemen alueelle omien varayhteyksien kautta. Lavian keskustaan saatiin sähköt lopulta illan aikana. Alueella toteutetut säävarmuusinvestoinnit nopeuttivat viankorjausta merkittävästi.

Oman haasteensa korjauksille ovat asettaneet teille kaatuneet puut, mikä ovat hidastanut kulkemista.

Tietoliikenneyhteysongelmat ja 110 kV keskeytys aiheutti ongelmia automaattisen tekstiviestitiedotusjärjestelmämme osalta. Tämän vuoksi on asiakkaille lähtenyt muun muassa virheellisiä ilmoituksia sähköjen palautumisesta. Kyseistä toimintoa kehitämme tulevaisuudessa.

Ukkoset ovat tämän hetkisen tiedon mukaan tuhonneet ainakin kaksi jakelumuuntamoa sekä kymmeniä pylväitä. Johdoille kaatuneiden puiden aiheuttamia vaurioita on korjattu monessa paikassa. Kaikkia vikoja ei ole tähän mennessä välttämättä tullut tietoomme. Vikapaikoista toivotaan ilmoituksia numeroon 02 578 1111.

Kiitämme asiakkaitamme kärsivällisyydestä. Teemme parhaamme, että sähköt saadaan palautettua kaikille niin pian kuin mahdollista.

Sähköttömien asiakkaiden lukumäärä 17.8. klo 11.00 – 18.8 klo 7.00


Vikapäivystyksemme palvelee sinua ympäri vuorokauden numerossa 02 578 1111.

Reaaliaikaisen vikatilanteen näet häiriökartastamme