Verkkotieto­järjestelmämme uudistuu – tiedot häiriöistä entistä täsmälli­semmin

Verkkotietojärjestelmämme vaihtoprojekti etenee suunnitellusti. Käyttöönotto ei kehitä vain sisäistä toimintaamme vaan mahdollistaa myös entistä paremman häiriötiedottamisen asiakkaille. Häiriökartta, tekstiviestit ja vikapuhelimen palvelut ovat jatkossa entistä täsmällisempiä ja helpommin saatavilla.

Uusi verkkotietojärjestelmä Trimble mahdollistaa sähköisen tiedottamisen sekä äkillisistä että ennakoiduista sähkönjakelun häiriötilanteista. Häiriötilanteessa, ennakoidussa tai äkillisessä, asiakkaalle on ratkaisevan tärkeää saada reaaliaikaista tietoa häiriöstä ja korjaamisen etenemisestä, jotta häiriön vaikutuksiin voidaan parhaalla mahdollisella tavalla varautua. Tekstiviesti on meillä todettu kätevimmäksi henkilökohtaiseksi tiedotuskanavaksi, sillä se on nopea ja helposti luettavissa.

Tämän lisäksi toimitamme ilmoituksia kirjeitse, silloin kun se on mahdollista ja asiakas ei ole rekisteröitynyt häiriöviestintäpalveluun. Ohjeet palveluun liittymiseksi löytyvät täältä  tai olemalla yhteydessä asiakaspalveluumme. Sähkökatkoja voi lisäksi seurata reaaliaikaisesti vika.vatajankoski.fi -sivulla olevasta häiriökartasta. -Järjestelmä lähettää häiriöviestit automaattisesti myös käytössämme oleviin sosiaalisen median kanaviin, mikä tuo tiedon nopeasti näiden kanavien käyttäjille, kertoo järjestelmäprojektista vastaava Pekka Niemi.

Digitaalisten palvelujen lisääntyminen vähentää tarvetta hitaalle kirjepostille ja on myös askel kohti pienempää hiilijalanjälkeä.

-Hienointa on, että voimme uuden järjestelmän myötä parantaa palvelua asiakkaalle, sanoo Niemi.
-Uuden järjestelmän hankinta tukee erinomaisesti yhtiömme pitkäjänteistä sähköverkon kehittämistä ja tavoitettamme olla energia-alan edelläkävijä uuden teknologian hyödyntämisessä.

Vatajankosken sähköverkkopalvelut huolehtii sähkönjakelusta sekä ylläpitää, kunnostaa ja rakentaa säävarmaa sähköverkkoa yli 18 000 asiakkaalleen Kankaanpäässä, Karviassa, Honkajoella, Pomarkussa, Laviassa ja Suodenniemellä. Verkon toimintaa valvotaan ympäri vuorokauden, jotta asiakkaille voidaan taata mahdollisimman häiriötön sähkönsaanti kaikissa olosuhteissa