Muut palvelut Muut palvelut

Kaapelinäytöt

Jos teet kaivuutöitä, varmista ettei alueella ole sähkökaapeleita tai kaukolämpöputkia. Soittamalla meille saat selville, onko kaapelinäyttö tarpeellista ennen työhön ryhtymistä.

Näytöt yhtiömme kaapeleiden ja putkien sijainneista ovat pääsääntöisesti maksuttomia. Jos haluat käyttää näyttöpalveluamme muiden kaapeleiden paikannukseen, veloitamme palvelusta hinnastomme mukaisesti.

Kun tarvitset kaapelinäyttöpalvelua, muistathan ilmoittaa siitä meille viimeistään edellisenä päivänä.

Kaapelinäyttö puh. 02 5782 5310

Puunkaatoapu

Annamme tarvittaessa Vatajankoski Sähköverkon ilmajohtojen varoalueilla maksutonta puunkaatoapua, jos kaadettava puu voi kaatuessaan vaurioittaa sähköjohtoja. Puunkaatoapupalvelussa ohjaamme puiden kaatosuuntaa tarvittavalla kalustolla, esimerkiksi tunkein tai taljoin, mutta varsinainen kaatosahaus ei sisälly palveluumme.

Mittarointi

Voit tilata liittymiä sekä liittymämuutoksia koskevat mittarointi- sekä kytkentäpyynnöt täyttämällä yleistietolomakkeen ja lähettämällä sen osoitteeseen vatajankoski@vatajankoski.fi. Mittarointi- ja kytkentäpyynnöt tulee tehdä vähintään viisi työpäivää päivää ennen tarvetta. Merkitse kaavakkeeseen myös liittymäkaapelin pituus ja tyyppi sekä haltijan osoite, mikäli se on eri kuin työkohteen osoite.

Aurinkosähkö

Vatajankoski Sähköverkon alueella sinun on mahdollista liittää verkkoon omaa aurinkosähkön pientuotantoa. Voit kytkeä sen olemassa olevaan sähköliittymään kytkentäluvallamme, ellei sähköverkkoa tarvitse tätä varten erikseen vahvistaa. Tällä sivulla tarjoamme perustietoa tuotannon aloittamiseen.

Lue lisää pientuotannon aloittamisesta

Energiayhteisöt

Taloyhtiöt voivat ottaa oman sähköntuotannon monipuolisemmin käyttöön perustamalla energiayhteisön. Energiayhteisön ideana on, että yhteisö hankkii yhteisen tuotantolaitteiston, esimerkiksi kerrostaloon. Kun energiayhteisö luodaan, päätetään taloyhtiössä jokaiselle asunnolle oma prosentuaalinen osuus, joka määrää miten ylijäämäsähkön hyödyt jaetaan asuntojen, eli energiayhteisön jäsenten kesken.

Lue lisää energiayhteisöstä ja sen perustamisesta