Vikapalvelu Vikapalvelu

Häiriötilanteet

Sähkökatkoista saat reaaliaikaista tietoa häiriökartan avulla.

Vikanumero

Jakeluverkkoamme valvotaan ympäri vuorokauden. Vikanumeromme palvelee 24/7 numerossa 02 578 1111. Mikäli tiedät sähkökatkon aiheuttajan tai vikapaikan, kerrothan sen vikapäivystäjälle!

Tilaa tekstiviesti katkosta

Tilaa ilmainen tekstiviestipalvelu! Sähkökatkon aikana saat tekstiviestin, jossa kerrotaan alkaneesta sähkönjakelun keskeytyksestä, mahdollisesti myös katkon syy ja arvioitu kesto. Kun katko on ohi saat tiedon sen päättymisestä. Voit aktivoida palvelun itse tai ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme 02 5782 5303.

Näin varaudut pitkään sähkökatkoon

Suurin osa sähkökatkoista menee nopeasti ohi, eikä niiden vuoksi tarvitse tehdä mitään. Harvinaiset pitkät sähkökatkot vaikuttavat kuitenkin arkeemme monin eri tavoin. Sähkökatkosta on helpompi selvitä, jos asiat on mietitty etukäteen. Suunnittele hyvän sään aikana!

Lisätietoa varautumiseen:

Vinkkejä sähkökatkoon varautumiseksi (.pdf)

Puolustusministeriön julkaisu: Näin varaudut pitkiin sähkökatkoihin

Korvaukset

Korvaukset sähkökatkoista ja vahingoista. Korvauskäytäntömme perustuvat sähkömarkkinalakiin, siihen pohjautuviin yleisiin sopimusehtoihin, kuten verkkopalvelu-, sähköntoimitus- tai liittymisehtoihin, asiakkaiden kanssa tehtyihin sopimuksiin sekä toimialasuosituksiin.

Sähkömarkkinalain mukaan sähkönkäyttäjällä on oikeus saada vakiokorvausta, kun hän on ollut yhtäjaksoisesti ilman sähköjä vähintään 12 tuntia (verkkopalvelun toimitus on keskeytynyt). Asiakkaalle vakiokorvaus hyvitetään automaattisesti sähkölaskulla.

Hyvitysprosentti määräytyy sähkökatkon pituuden mukaan seuraavasti:

Keskeytysaika hKorvaus vuotuisesta siirtomaksusta %
12 – 2410
24 – 7225
72 – 12050
120 – 192100
192 – 288150
Vähintään 288200, kuitenkin max. 2000 euroa