Vatajankosken työntekijät vaihtamassa katuvalaisinta

Sähköverkon hankkeet etenevät, ja Sylvia-myrskyn tuhoja korjattu

Vatajankoski Sähköverkko on saneerannut sähkönjakeluverkkoa suunnitelman mukaisesti ja hankkeita on parhaillaan käynnissä ympäri verkkoaluetta. Tällä viikolla on jatkettu muun muassa Pansian alueelle tulevien hankkeiden liittymistöiden rakentamista. Samaan aikaan kaikkien Sylvia-myrskyn aiheuttamien, tiedossa olevien tuhojen korjaustyöt on saatettu loppuun.

Jos puita edelleen havaitaan johdoilla, on niistä syytä ilmoittaa vikapäivystykseemme, joka palvelee 24/7 numerossa 02 578 1111.

Vatajankoskella valmistauduttiin Sylvia-myrskyyn jo edellisenä päivänä.
Harri Uusitalo valmisteli edellisenä päivänä mahdollisiin myrskytuhoihin tarvittavia korjaustarvikkeita.

– Elokuun alun puhuri on työllistänyt meitä vielä näihin päiviin asti. Pienjännitejohdoilta on käyty poistamassa puita tasaiseen tahtiin asiakasilmoitusten perusteelta. Viankorjaustyö ja häiriöiden selvitys on edennyt hyvin. Koska olosuhteet ovat olleet haastavia, olemme painottaneet työturvallisuuden tärkeyttä, kommentoi Vatajankosken rakentamisen johtaja, Jarno Joensuu.

Elokuun Sylvia-myrsky kaatoi useita puita linjoille.

Katuvalaistusta uusitaan useissa kohteissa

Kankaanpään katuvalaistuksen osalta vuoden 2023 suunnitelluista vaihtotöistä on suurin osa saatu tehtyä. Tämän vuoden aikana on tarkoitus vaihtaa yhteensä noin 650 valaisinta, joista lähes 450 on vaihdettu. Käynnissä on Rauhankadun–Toivontien saneeraushanke, jossa katuvalaistus uusitaan kaapelointeja myöten.

– Vanhat valaisimet vaihdetaan energiatehokkaisiin ledeihin, mikä vähentää sähkönkulutusta yli puolella. Rauhankadun valaistus paranee ja samalla sen yleisilme kohenee, kun vanhat pylväät vaihtuvat uusiin, kertoo suunnittelija Olli Härmälä.

Olli Härmälä vastaa Vatajankoskella katuvalaistuksen kehittämisestä.

Syksyn aikana rakennetaan Pomarkussa valaistusta Honkakoskelle sekä Pomarkun taajaman alueelle. Lisäksi Kankaanpään harjoituskentän aluevalaistuksen saneerauksen toteutus on suunnitteilla syys-lokakuulle.