sähköverkon päälle painuneita puita

Suoritamme puiden raivaustöitä Pomarkussa ja Lassilassa – lyhyet sähkökatkot mahdollisia

Viime viikon lumimyräkän jäljiltä on jäänyt paljon lumikuorman taivuttamia puita linjojen ylle. Ennaltaehkäisemme tilanteen pahenemista Pomarkun ja Lassilan suunnalla raivaamalla ja poistamalla puita, jotka voisivat jatkossa aiheuttaa katkoja sähkönjakeluun. Raivaustöistä voi aiheutua lyhyitä sähkökatkoja.

Verkkoalueemme eteläisissä osissa aiheutui viime viikon tiistain ja keskiviikon huonon kelin takia sähkökatkoja, joita korjattiin täydellä miehityksellä. Muodostunut tykkylumi painoi paljon puita linjoille. Vian aiheuttameet puut poistettiin, mutta puita on edelleen linjojen uhkana.

Vatajankosken rakentamisen johtaja Jarno Joensuu kertoo toimenpiteistä, joilla pyritään välttämään tulevia vikoja.

Ennaltaehkäisemme tulevia vikoja raivaamalla linjojen päälle taipuneita uhkapuita. Ilmat tulevat pysymään pakkasella eikä tilanne ole sen myötä hetkeen paranemassa. Tarvitsisimme suojajakson, jolloin lumikuorma puissa vähentyy. Raivaustöistä saataa aiheutua lyhyitä keskeytyksiä, joista emme välttämättä pysty ennalta informoimaan.

Raivauksia suoritetaan tällä hetkellä Pomarkun alueella, mm. Saarikoskella, Pyrstönkulmassa, Ruuskankulmassa ja Kiilholman alueella. Myös Rudanmaan ja Lassilan alueella tullaan tekemään raivaustöitä.

Muistutamme edelleen, että kaatuneiden puiden tai oksien poistaminen sähkölinjoilta on aina ammattilaisen työtä. Ilmoitathan mahdollisista havainnoistasi vikapäivystykseemme, joka palvelee sinua 24/7 numerossa 02 578 1111.

Voit seurata sähkönjakelun tilannetta reaaliaikaisessa karttapalvelussamme osoitteessa https://vika.vatajankoski.fi/