Kehittämissuunnitelma tähtää toimitusvarmaan sähköverkkoon myös tulevaisuudessa

Vatajankoski Sähköverkko palvelee Pohjois-Satakunnassa ja sen ympäristössä kotitalouksia sekä elinkeinoelämää. Sähköverkostomme on laaja ja sijaitsee pääosin haja-asutusalueella. Tavoitteenamme on tuottaa asiakkaillemme mahdollisimman häiriötöntä sähkönjakelua ympäri vuorokauden vuoden jokaisena päivänä.

Tulevaisuudessa uusiutuvan energiantuotannon kasvu ja sähköinen liikenne vaativat yhä vahvemman ja älykkäämmän sähköverkon, jotta Suomen hiilineutraaliustavoitteet saavutetaan 2035 mennessä. Sähköverkkoa kehittäessämme otamme huomioon myös nämä tulevaisuuden tarpeet.

Kehittämissuunnitelmissa kerromme kuinka kehitämme sähköverkkoa seuraavan 10 vuoden aikana. Toimitusvarmuuden takaamiseksi on tehtävä paljon investointeja: sähköverkon ylläpitoon ja kehittämiseen käytämme lähes 90 % sähkönsiirtomaksuista.

Nyt sinä voit tutustua suunnitelmaan ja ottaa kantaa sähköverkon kehittämiseen alueellasi. Sinulla on asiakkaanamme mahdollisuus kertoa energiankäyttöön liittyvistä tulevaisuuden suunnitelmistasi, ja miten meidän pitäisi huomioida se kehittäessämme sähköverkkoamme.

Voit antaa palautetta 6.5.-6.6.2022.

Kehitämme sähkönjakeluverkkoa yhdessä asiakkaidemme kanssa. Tervetuloa mukaan!