Tykkylumen taivuttamia puita poistetaan keskijännitelinjojen läheisyydestä

Marraskuun lumimyrskyn linjoille painamien puiden raivaustyöt työllistävät henkilöstöämme edelleen. Suosittelemme maanomistajia Pomarkun ja Lassilan suunnilla tarkistamaan linjakatujen kohdilta, löytyykö alueelta kaadettuja puita pois kerättäväksi ja hyödynnettäväksi jatkokäyttöön.

Sähköverkkoalueemme lounaisosaan iski lumimyrsky 22.11.2023 ja ongelmat ovat siitä lähtien kestäneet viime päiviin asti. Kerroimme tähän liittyen aiemmassa uutisessamme raivaustöistä Pomarkun ja Lassilan suunnalla. Puut ovat taipuneet tykkylumen painosta melko pitkältäkin linja-aukon ulkopuolelta linjan päälle.

Olemme viime viikkojen aikana käyneet linjoja läpi osittain miesvoimin, mutta pahimmissa paikoissa on hyödynnetty kaivuria apuna. Taipuneita puita on kaadettu melko runsaasti etenkin Pomarkun ja Lassilan alueella. Muun muassa Honkakoski, Saarikoski, Leväsjoki, Ruuskankulma, Kiilholma, Uusikylä, Ruokejärvi, Mattilankulma ja Rudanmaa ovat olleet raivauksien kohteena. Osassa paikoista ei olla välttämättä päästy kulkemaan linja-aukkoon linjaa myöden maastoesteiden takia, jolloin olemmekin joutuneet kulkemaan esimerkiksi hakkuuaukkojen mahdollistamien kulkureittien kautta.

Pahoittelemme työstä aiheutunutta haittaa. Suosittelemme maanomistajia, joilla on edellä mainituilla alueilla maata linjakatujen kohdilla, käymään tarkistamassa, onko alueella kaadettuja puita, jotka olisi hyvä korjata pois jatkokäyttöä varten.


Muistutamme edelleen, että kaatuneiden puiden tai oksien poistaminen sähkölinjoilta on aina ammattilaisen työtä. Ilmoitathan mahdollisista havainnoistasi vikapäivystykseemme, joka palvelee sinua 24/7 numerossa 02 578 1111.

Voit seurata sähkönjakelun tilannetta reaaliaikaisessa karttapalvelussamme osoitteessa https://vika.vatajankoski.fi/